Υλικά:

Χοιρινό κρέας (λ.χ. χοιρινό καρέ) κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και τα κόβουμε σε μερίδες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη. Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.

Προσθήκη κρασιού (προαιρετικά): Αν επιθυμείτε να προσθέσετε κρασί, αφού το κρέας μαλακώσει, ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε το υγρό να εξατμιστεί και το κρέας να απορροφήσει τη γεύση του κρασιού.

Φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ σιροπιαστό Ρεβανί καρύδας!!!!
Επόμενο άρθροΜπισκοτα με άρωμα Χριστουγέννων…μέλι και κανέλα