Χοιρινό Γκιούλμπασι

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

Advertisement
  • 1.5 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά (ή και καυτερή αν το αντέχετε)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 100γρ κεφαλογραβιέρα σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 οC.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το κρέας με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα. Αν έχετε χρόνο, κάντε το από βραδύς, για να νοστιμέψει περισσότερο, απλά το αλάτι προσθέστε το πριν τα ψήσετε, αφου αν μείνει με το ωμό κρέας θα το στεγνώσει.
  3. Πασπαλίστε τη σακούλα ψησίματος με αλεύρι και βάλτε μέσα το μισό κρές. Κλείστε με τα ειδικά κλιπ.  Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας. Αν χρησιμοποιήσετε λαδόκολα δεν χρειάζεται να την πασπαλίσετε με αλεύρι. Απλά φτιάξτε δύο μεγάλα πακέτα και κλείστε τα καλά.
  4. Τοποθετήστε τα πακετάκια σε ένα ταψί και κάντε μερικές τρύπες στη μεμβράνη για να φεύγει ο ατμός. Στη λαδόκολλα δεν χρειάζεται.
  5. Ψήστε για δύο περίπου ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ. Στο τέλος ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα, χωρίς να λύσετε τις άκρες τους, και ρίξτε τους κύβους του τυριού. Θα λιώσουν με τη ζέστη του φαγητού.
  6. Απολαύστε παρέα με μια σαλάτα ή πατάτες φούρνου.
Advertisement