Το χοιρινό κατσαρόλας με μανιτάρια είναι ένα πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες.
Η μαλακή υφή του κρέατος, σε συνδυασμό με τη γεμάτη γεύση των μανιταριών και τη βελούδινη σάλτσα, δημιουργούν ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό (ολόκληρο κομμάτι, π.χ. μπούτι)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι για πανάρισμα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 λεμόνι
Νερό
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Γάλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοταρω με το φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο το κρέας καλά αλατοπιπερωμενο και αλευρωμένο.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το καρότο ολόκληρα και σβήνω με ξηρό λευκό κρασί.
Στύβω ένα λεμόνι και συμπληρώνω νερό να σκεπαστεί το κρεας μέχρι τη μέση.
Σιγοβραζω περίπου μιαμιση ώρα γυρνώντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές.
Αφου βράσει και κρυωσει λίγο ,το κόβω σε φετες.

Για τη σάλτσα σοταρω σε μεγαλο και βαθύ τηγάνι τα μανιτάρια,προσθέτω 1κ.σ.αλευρι ανακατεύω καλά,χαμηλωνω τη φωτιά και
προσθέτω σιγά σιγά ολο το ζωμό του κρέατος.
Εάν χρειαστεί και λίγο επιπλέον νερό ή γάλα .
Έβαλα και τις φέτες κρέατος,σκεπασα και σιγοεβρασα 10-15 λεπτά

H η συνταγή είναι της φίλης Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΟι πιπερίτσες του Μπακάλη σε σκορδόλαδο
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα Red velvet