Χοιρινό με Δαμάσκηνα

Advertisement

Υλικά

2 κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 κιλά χοιρινό από λαιμό 100 γραμμάρια λάδι
150 γραμμάρια κρασί κόκκινο
200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5- 6 μπαχάρι σε κόκκους
1 στικ κανέλας
3 με 4 γαρύφαλλα
300 γραμμάρια νερό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη γάστρα μας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι ,κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια τα ρίχνουμε στη γάστρα… ψιλοκόβουμε τα σκόρδα… κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά στη γάστρα. Σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά περίπου για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Advertisement

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά… ρίχνουμε λίγο λάδι…κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.. σοτάρουμε το χοιρινό για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε τη γάστρα με το κρασί βάζουμε τα δαμάσκηνα το μέλι, τα μπαχαρικά , το νερό το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χοιρινό και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά. Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς.

 

χοιρινό με δαμασκηνα

Καλή Επιτυχία

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement