Υλικά:

1 καρέ μπριζόλας (περίπου 1,5 κιλό)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
2 πατάτες
1-2 κυδώνια
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί Μαυροδάφνη
Νερό

Εκτέλεση:

Ένα καρέ μπριζόλας με το λίπος του αφαιρώ το κόκκαλο,το αλατοπιπερώνω καλά, ρίγανη, και πάπρικα επίσης.
Το τυλίγω σε ρόλο και το τοποθετώ στη γάστρα με το λίπος προς τα πάνω .
Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες και τα κυδώνια ( ανάλογα το μέγεθος τους) αυτά τα κόβω κυδωνάτα..😂🤣.
Τοποθετώ τα λαχανικά γύρω γύρω από το κρέας,τα αλατοπιπερώνω , προσθέτω ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη με νερό
( μισό -μισό). Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω στους 180 β.αέρα για 2 ώρες περίπου, ξεσκεπάζω και ψήνω άλλα πέντε λεπτά να πάρει η πετσούλα το χρώμα που μας αρέσει ..

Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου