Τα υλικά που χρειάστηκα:

Για το χοιρινό :
1 κιλό χοιρινη σπάλα
1/2 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
Λίγο λάδι
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ μέλι
4 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γλ χοντρό αλάτι
1/2 κ.γλ μπούκοβο

Για τον πουρέ πατάτας:

1 κιλό πατάτες
80 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε λάδι σε μια χύτρα σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέστε τα κομμάτια χοιρινού και τσιγαρίστε τα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσόχρωμο καφέ χρώμα.
Αφου τσιγαριστηκε καλα το χοιρινι βάλτε στην ίδια χύτρα το κρεμμύδι χοντροκομενο, το πράσο, το σκόρδο
και τις πιπεριές χοντροκομένες. Τσιγαρίστε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε μετα τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι μπούκοβο ανακατευουμε και μετα το νερο
Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Κλείστε το καπάκι της χύτρας και αφήστε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Πουρέ πατάτας:

Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές.
Αφού βράσουν, σουρώστε τις και προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι.
Πιέστε τις πατάτες με ένα ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να γίνουν κρεμώδεις.
Αν θέλετε πιο λείο πουρέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε το χοιρινό με μέλι και μουστάρδα ζεστό, συνοδευόμενο από τον κρεμώδη πουρέ πατάτας.
Επιλέξτε να διακοσμήσετε με φρέσκο μαϊντανό ή αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγη μουστάρδα στο πιάτο.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο με την οικογένεια και τους φίλους σας! 😊