Χοιρινό με πράσσα και σέλινο
Χοιρινό με πράσσα και σέλινο: Ένα ακόμη θρεπτικό φαγητό, γεμάτο νοστιμιά…Συνοδεύστε με ψωμί και φέτα για ένα ωραίο γεύμα!
Χρειάστηκα
2 κιλά χοιρινό σε κομματάκια,
1 μάτσο πράσσα
1 ματσάκι σέλινο
2 κρεμμύδια
3-4 ντομάτες ξυσμένες
αλάτι, πιπέρι, κίμινο και λάδι
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνω το κρέας το ανακατεύω δυο τρεις φορές αφήνω να τραβήξει τα υγρά του
Οταν αρχιζει να τσιγαρίζεται του ρίχνω ζεστό νερό για να ψηθεί . Οταν εχει πιεί το νερό (και το κρέας ειναι μισοψημένο )και αρχιζει να
τσιγαρίζεται του ριχνω τα κρεμμυδια ψιλοκομμένα και ανακατευω..αλατι πιπερι κίμινο..(οση ωρα ψηνότανε το κρέας με το νερο ετοίμασα τα
πρασσα και το σελινο τα καθαρισα και τα εκοψα)
Μετά ριχνω το σέλινο ανακατευω λιγο και ριχνω και τα πρασσα ριχνω αλατι πιπερι κίμινο μετα απο κανα πεντάλεπτο ριχνω και την τριμμενη φρεσκια ντοματα
Κουνάω το τσικάλι μου να παει παντού και συνεχιζω το μαγείρεμα μου μεχρι να ψηθούν και να μελωσει το φαγητό μου..
Χαμηλώνω το ματι γυρω στο εφταμιση και κουνάω συνεχεια το τσικάλι μου γιατί είναι ενα φαγητό που πιάνει εύκολα..