Χοιρινό Ρολό με καραμελωμένα κρεμμύδια

Advertisement

Υλικά

1700 γραμμάρια χοιρινό (το δικό μου ήταν τόσο μεγάλο με το κόκκαλο)
4 μεγάλα κρεμμύδια
100 ml λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μαντζουράνα, κάρυ σε σκόνη
100 ml μπύρας (για ψήσιμο σε σακούλα ψησίματος) ή περισσότερο για ψήσιμο χωρίς φάκελο
1 κιλό πατάτες για γαρνιτούρα
Κορν γλαουρ για να πήξει η σάλτσα

Εκτέλεση

Ξεκοκάλισα το κρέας με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κρατάω τα κόκαλα για σούπα γιατί έχουν ακόμα πολύ κρέας.
Πολύ προσεκτικά έκοψα το κρέας έτσι ώστε να αποκτήσω ένα μεγάλο κομμάτι πάχους περίπου 1 εκ.
Καλό είναι το κρέας να είναι με λίγο μπέικον μέσα. Γίνεται πιο νόστιμο.
Κόβω το κρεμμύδι σε λωρίδες, τις οποίες ρίχνω σε ένα μπολ. Καρύκευσα με αλάτι, πιπέρι και
μαντζουράνα. Ρίχνουμε περίπου 50 ml λάδι και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Απλώνω το αρωματισμένο κρεμμύδι στο κρέας.


Το τυλίγω.


Για να μην ανοίξει το ρολό κατά το ψήσιμο, το τυλίγω πολύ καλά με κλωστή ψησίματος.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα,
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ , 1 κουταλάκι μαντζουράνα, 1 κουταλάκι μαύρο ή χρωματιστό πιπέρι.
Αλειψα το κρέας με το μπαχαρικό γενναιόδωρα, το έβαλα σε ένα πυρεξ, προσθέτοντας το κρεμμύδι που έπεσε κατά το ρολάρισμα στον πάτο. Ρίχνω το υπόλοιπο λάδι.


Σκεπάζω το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες. Για μένα ήταν περίπου 6 ώρες.

Advertisement

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω και κάτω .
Έβαλα το μαριναρισμένο ρολό σε μια σακούλα ψησίματος, προσθέτοντας κρεμμύδι, μαρινάδα και 100 ml μπύρας.
Αν ψήνετε το ρολό χωρίς σακούλα ψησίματος, καλό είναι κατά καιρούς να γυρίζετε προσεκτικά και να ρίχνετε μπύρα.


Αφήνω 90 λεπτά, αρκετό χρόνο για να μαγειρευτεί εντελώς αυτή η ποσότητα κρέατος.
Ανοίγω τη σακούλα και βγάζω πολύ προσεκτικά το κρέας, και ρίχνω τη σάλτσα ψησίματος σε μια κατσαρόλα και την πήζω με 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ.

Σερβίρω το κρέας κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ. Με πατάτες προβρασμένες σε αλατισμένο νερό, στραγγισμένες και καρυκευμένες με βούτυρο. Η σάλτσα συμπληρώνει τη γεύση του κρέατος και των πατατών.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://www.uhaena.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement