Μπιφτέκια Ρολάκια

Απλά κεφτεδάκια γεμιστά το καθένα με ένα ολόκληρο αυγό. Είναι πολύ νόστιμα.
Αρέσουν σε όλους, αρκεί να τους αρέσουν και τ΄αυγά βέβαια!

Υλικά

2/3 της κούπας λάδι
5 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
λίγη ρίγανη και θυμάρι

Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. λάδι, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρυγανιές, τις οποίες θα μουλιάσουμε στο νερό, και έπειτα θα τις στύψουμε με τα χέρια
αλάτι πιπέρι θυμάρι ρίγανη κατά βούληση
1 αυγό

Για την γέμιση
και 6-7 αυγά τα οποία έχουμε βράσει και καθαρίσει

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε αλάτι-θυμάρι-ρίγανη,λάδι ανακατεύουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τον κιμά που φτιάξαμε, και 1 βρασμένο καθαρισμένο αυγό.
Ανοίγουμε με τα χέρια τον κιμά, βάζουμε στο κέντρο το αυγό ,και το τυλίγουμε μ΄αυτόν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε.
Τακτοποιούμε τα μπιφτεκορολάκια στο ταψί μαζί με τις πατάτες πάνω σε λαδόκολα , περιχύνουμε με το λάδι.


Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμους για 40 λεπτά .
Βγάζουμε το ταψί γυρίζουμε τα μπιφτεκορολάκια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και
όταν ροδίσουν τρίψτε το τυρί και ψήστε ελαφρά. Στη συνέχεια, μαϊντανό στην κορυφή και τελείωσε …

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΤυρόπιτες τηγανιού είναι απίστευτα αφράτες και νόστιμες!