Χοιρινό σε σαλτσα

Συστατικά για 4 άτομα

– 1 κιλό χοιρινό ψιλοκομμένο (άπαχο, οσφυϊκό)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
– 100 γρ. Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
– 2 μεγάλα καρότα
– Δάφνη
– Μισό ποτήρι λευκό κρασί
– Αλατοπίπερο
– Δενδρολίβανο (ή οποιοδήποτε αρωματικό βότανο)
– Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– Νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μια καλή κουταλιά ελαιόλαδου και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Έπειτα ρίχνουμε κόκκινη πιπεριά, αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη, ένα καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες τα οποία όμως δεν είναι πολύ λεπτά καθώς και μερικά φύλλα δάφνης. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε λίγο αλάτι το αφήνουμε να σοταριστεί για αρκετά λεπτά. Μόλις δούμε ότι το κρεμμύδι αρχίζει να παίρνει άλλο χρώμα και γίνεται διάφανο , προσθέτουμε το χοιρινό.

Τώρα αυξάνουμε την φωτιά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Όταν δούμε ότι το κρέας αλλάζει χρώμα, προθέτουμε λευκό κρασί 100ml. Διατηρούμε την υψηλή φωτιά  μέχρι να δούμε ότι το κρασί έχει φύγει και προσθέτουμε λίγο δενδρολίβανο. Όταν το κρασί απορροφηθεί , προσθέτουμε νερό και θα το καλύψουμε. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί για τουλάχιστον μία ώρα. Μόλις δούμε ότι ο ζωμός έχει μειωθεί και το κρέας είναι τρυφερό, βγάζουμε το καπάκι από την κατσαρόλα και αυξάνουμε την φωτιά ώστε να μειωθεί ο ζωμός και να δημιουργηθεί σάλτσα και έπειτα σβήνουμε την φωτιά καθώς είναι έτοιμο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές ή μαγειρεμένο ρύζι ή και μια σαλάτα της επιλογής σας.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΗ Γνήσια Συνταγή του Μουσακά
Επόμενο άρθροΤο γλυκό της Τελευταίας Στιγμής