Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα εσπεριδοειδών

Διαφήμιση

Συστατικά:

1 χοιρινό φιλέτο
το χυμό από 3 πορτοκάλια
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
50 γρ βούτυρο
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το χυμό και τη φλούδα και των δύο εσπεριδοειδών και λίγη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε.
Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε για τρία λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε όσο είναι ακόμα ζεστό πάνω στο χοιρινό φιλέτο, το οποίο θα έχουμε τοποθετήσει
σε ταψί. Ψήνετε για μισή ώρα στους 180°C, αν κατά το μαγείρεμα η σάλτσα μαζεύει πολύ, αραιώστε την με ζεστό νερό ή ζωμό.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση