Υλικά

Για τη ζύμη:

1,5 φλιτζάνια χλιαρό νερό (345 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξηρή (2,5 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική (2,5 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ.)
3,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450 γρ.)
Για την εσωτερική γέμιση:

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (και το λευκό και το πράσινο μέρος)
100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (2,5 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόκκινης πιπεριάς (πάπρικα γλυκιά) (2,5 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (μπορείτε να μειώσετε ή να παραλείψετε αν δεν θέλετε να είναι πολύ καυτερό) (2,5 γρ.)
Για το άλειμμα:

150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Πλένουμε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζουμε.
Τα ψιλοκόβουμε πολύ λεπτά, χρησιμοποιώντας και το λευκό και το πράσινο μέρος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί γιαούρτι, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν καλά η μαγιά και η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας στην αρχή με τη σπάτουλα.
Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν η ζύμη αρχίσει να σχηματίζεται, αφήνουμε τη σπάτουλα και ζυμώνουμε με το χέρι μέσα στο μπολ για 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε ελαφρά έναν καθαρό πάγκο εργασίας με αλεύρι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη ζυμώνουμε στον πάγκο για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Χωρίζουμε τη ζύμη αρχικά σε 2 ίσα μέρη.
Παίρνουμε ένα από τα μέρη και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο μισό της ζύμης, ώστε να έχουμε συνολικά 6 μικρά ζυμαράκια.
Στρογγυλοποιούμε κάθε ζυμαράκι σε μια μπάλα.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε πάνω τα ζυμαράκια.
Πασπαλίζουμε ελαφρά και την επιφάνεια των ζυμαριών με αλεύρι.
Τα βάζουμε σε μια καθαρή πλαστική σακούλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

Σχηματίζουμε και γεμίζουμε πιτα:

Μετά την ώρα ανάπαυσης, παίρνουμε ένα ζυμαράκι και κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα για να μην στεγνώσουν.
Πασπαλίζουμε ελαφρά τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγουμε το ζυμαράκι με έναν πλάστη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορούμε χωρίς να σκιστεί.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ να δεν έχουμε ελαιόλαδο.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια του λεπτού φύλλου με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τη μία άκρη του φύλλου προς τη μέση. Αλείφουμε το διπλωμένο μέρος με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε την απέναντι άκρη πάνω από την πρώτη, έτσι ώστε να την καλύπτει ελαφρώς. Αλείφουμε και αυτή την επιφάνεια.


Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα από την εσωτερική γέμιση με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί στο κέντρο του διπλωμένου φύλλου, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο περιθώριο από τις άκρες.


Διπλώνουμε την μία από τις ελεύθερες άκρες προς τη μέση και στη συνέχεια διπλώνουμε και τις υπόλοιπες άκρες πάνω από τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.


Πιέζουμε ελαφρά τις άκρες για να σφραγίσουν καλά και να μην βγει η γέμιση κατά το μαγείρεμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα ζυμαράκια και τη γέμιση.
Μαγειρεύουμε την πίτα:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο στο τηγάνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας για κάθε πιτα).
Τοποθετούμε ένα-ένα τα τετράγωνα πιτακια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι αν χρειάζεται.
Μόλις ψηθούν και από τις δύο πλευρές, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.