Αλμυρή πίτα με βάση τα κολοκυθάκια

Είναι μια αλμυρή πίτα με βάση τα κολοκυθάκια, με λεπτό πάχος, τραγανή εξωτερικά και απαλή εσωτερικά, απόλαυση με κάθε μπουκιά 😋😋😋

Συστατικά:

800 γρ κολοκυθάκια μακριά
120 γρ αλεύρι γοχ
120 γρ κορν φλάουρ (σιμιγδάλι)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί (δεν υπάρχει στην αρχική συνταγή, αλλά μου αρέσει, από αυτή την επιπλέον πινελιά 😋)
240 ml Νερό
αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το λάδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν για μια ώρα πριν συνεχίσουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη μισή ώρα.
Ρίξτε όλο το μείγμα στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και μοιράστε τα όλα ομοιόμορφα πιέζοντας με ένα πιρούνι.

Το στρώμα πρέπει να είναι λεπτό, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα εκατοστό.
Κάνουμε ένα γύρο λάδι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμα καλαμποκάλευρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 35 λεπτά ή τουλάχιστον μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΠως πλένουμε τα εντερα για την μαγειρίτσα….για τους αρχάριους
Επόμενο άρθροΡύζι με λαχανικά και χοιρινό στο φούρνο