Χουνκιάρ μπεγιεντί
Υλικά
Για κρέας: 600 γραμμάρια αρνίσιο μπούτι (μοσχάρι αν θέλετε)
2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μέτριες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για τον πουρε:
1/2 φλιτζάνι τυρί κασερι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5 φλιτζάνια γάλα
4 μέτριες μελιτζάνες
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πώς να φτιάξετε τη συνταγή
Κάνουμε τρύπες σε 4 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους με ένα μαχαίρι και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Βάλτε τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα μπολ και τεντώστε τις για να ξεφλουδίσουν εύκολα, περιμένετε 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε .
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε πάνω 2 κομμάτια ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ροζ χρώμα.
Αφού προσθέσετε 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε 600 γραμμάρια μοσχάρι ή αρνί σε κύβους.
Αφήστε το να ψηθεί μέχρι το κρέας να βγάλει τους χυμούς του. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι,
3 καθαρισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Τώρα ας ετοιμάσουμε τον πουρε .
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε 1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τηγανίστε το μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε τις μελιτζάνες που έχετε ψήσει και ξεφλουδίσει. Προσθέστε 1,5 φλιτζάνι γάλα σε αυτό σιγά σιγά και ανακατέψτε συνεχώς.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τέλος μισό ποτήρι τριμμένο τυρί τσένταρ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ξαπλώστε το μαλακό κρέας στο στρώμα μελιτζανας και σερβίρετε, καλή όρεξη!
Καλή Επιτυχία να το απολαύσετε