Μπισκότα Σοκολάτας
Αυτές είναι υπέροχες συνταγές για να τιμήσω την μαμα μου. Ελπίζω να τα φτιάξετε για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
1 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη) 350 γραμμάρια)
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα (50 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι φουντούκια (150 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κακάο (12 γραμμάρια)
Για να βουτήξετε το μπισκότο
4 φλιτζάνια σκούρα ή ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας (750 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Ψήνετε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σας σε φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά.
Προσέξτε να μην τα κάψετε. Μόλις κρυώσει, ψιλοκόψτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το χλιαρό νερό για να γίνει μια ζύμη.
Εάν είναι στεγνό, προσθέστε περισσότερο νερό μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Μην προσθέτετε πολύ γιατί θα κολλήσει πολύ. Μόλις έχετε μια μπάλα ζύμης, μπορείτε να δουλέψετε με το ένα χέρι για ένα λεπτό περίπου.
Σκεπάζουμε με πλαστικό και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες έως όλο το βράδυ.
Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με αλεύρι και απλώστε μια ζύμη 1/4 κάθε φορά σε πάχος 1,5 εκ.
Κόψτε ζύμη δημιουργώντας σχήματα ρόμβου ♦️. Τοποθετήστε σε ένα ταψι καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 165 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Βουτήξτε κάθε μπισκότο και τοποθετήστε το σε λαδόκολλα να στεγνώσει.
Καλή Απόλαυση!