Το χριστουγεννιάτικο αστέρι είναι ένα έδεσμα που φέρνει γιορτινή ατμόσφαιρα στο τραπέζι μας. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα δημιουργήσετε ένα χριστουγεννιάτικο αστέρι που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

H συνταγή ειναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

Για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βιταμ
Λίγο αλάτι
3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

❝Με τη ζεστή του γεύση και το εντυπωσιακό του σχήμα, είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις🎄

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, μαγια και ανακατεύουμε μετα το αυγό, και το βιταμ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη(ρίχνουμε και λίγο αλατάκι).
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30-45 λεπτά
σε ζεστό μέρος.

Σχηματισμός του αστεριού

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε ένα φύλλο περίπου στο μέγεθος που θέλουμε να εχει το αστερι.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βιταμ, ζάχαρη και κανέλα. Στοιβάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και στο τελευταίο δε βαζουμε κατι πάνω.
Με ένα μαχαίρι ή ένα ροδάκι για πίτσα, κόβουμε τη ζύμη σε 16 τρίγωνα. Πιάνουμε με τα δύο μας χέρια 2 τριγωνάκια το ένα το στρίβουμε δεξιά και το άλλο το στρίβουμε αριστερά και τα ενώνουμε έτσι βγαίνει το αστέρι
Τοποθετούμε το αστέρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σιλικόνη και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βιταμ μονο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε το αστέρι να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες γεμίσεις για το αστέρι, όπως μαρμελάδα, σοκολάτα ή τυρί κρέμα.
Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το αστέρι με ζαχαρωτά ή φρούτα.
Αυτό το γλυκό μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να καταψυχθεί.
Αυτό το χριστουγεννιάτικο αστέρι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο γιορτινό σας τραπέζι.
Είναι εύκολο στην παρασκευή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Καλή απόλαυση!