Αυτό το χριστουγεννιάτικο νηστίσιμο κέικ συνδυάζει την κλασική γεύση του πορτοκαλιού με τη βελούδινη υφή της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

Για το κέικ:
480 γρ. αλεύρι
2.5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
300 γρ. ζάχαρη
400 ml χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
200 ml ηλιέλαιο
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Τριμμένα καρύδια (κατά προτίμηση καρυδόψιχα)
Τριμμένη κουβερτούρα

Για το γλάσο:
180 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
Τριμμένο καρύδι
Ρόδια

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν, βανίλια, ζάχαρη.
Σ ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε την μαγειρική σόδα, ηλιέλαιο, ξύσμα από δύο πορτοκάλια.
Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τριμμένα καρύδια και τριμμένη κουβερτούρα.
Βάζουμε σε ταψί 30*35 εκ.

νηστίσιμο κέικ
νηστίσιμο κέικ

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει το κέικ βάζουμε το σοκολατένιο γλάσο.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με το βουτυρο και μια κ. σούπας μέλι.
Πάνω από το γλάσο βάζουμε τριμμένο καρύδι και ρόδια.

νηστίσιμο κέικ
νηστίσιμο κέικ

Διακοσμούμε πάλι με λίγο γλάσο

Η Συνταγή είναι της κας Kleoniki Niki