Πεντανόστιμο χταπόδι γιουβέτσι, ένα πιάτο που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του χταποδιού με το κριθαράκι και τα αρωματικά λαχανικά, ψημένα όλα μαζί στο φούρνο για ένα χορταστικό και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά
2 κιλά χταπόδι
Νερό (να σκεπάζει το χταπόδι)
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Κόκκινο κρασί (για σβήσιμο)
1 φλιτζάνα κριθαράκι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζωμός από το χταπόδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Πάπρικα
Εκτέλεση
Έβρασα πρώτα το χταπόδι μου με νερό να σκεπάζεται και 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι.Λίγους κόκκους μπαχάρι, δαφνόφυλλα και σιγοέβρασα μιάμιση ώρα να μαλακώσει. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγάρισα το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τις πιπεριές και τις Φλωρίνης κομμένες.
Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίχνω τον πελτέ, ανακατεύω και σβήνω με κόκκινο κρασί.Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω μία φλυτζάνα κριθαράκι.
Ανακατεύω, ρίχνω ένα ποτήρι νερό,τον ζωμό από το χταπόδι και σβήνω.Το μεταφέρω σε μεγάλο γιουβέτσι, προσθέτω το χταπόδι ( εγώ έβαλα το μισό γιατί ήταν μεγάλο). Αλάτι, πιπέρι, λίγα κομμένα ντοματίνια και λίγη πάπρικα. Σκεπάζω και ψήνω στους 170 β.για 20-25 λεπτά… λουκούμι έγινε φίλοι μου!!!❤️
H συνταγή ειναι της φίλης Ελινα Σκλαβου’s post in ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️