Χυλοπιτάκι με κιμά

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ώριμες ντομάτες στο multi
λίγο πουμαρό (χυμό ντομάτας)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυλοπιτάκι
4 κούπες νερό ζεστό
7 κόκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με το πιρούνι να διαλυθεί όσο γίνεται.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τους κόκκους από το μπαχάρι, τη δάφνη,αλάτι,πιπέρι και 2 φλιτζάνια από το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις άλλες 2 κούπες νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χυλοπιτάκι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα,για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλα 7 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας,σκεπασμένο για 3 τέταρτα.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο.

ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΟι Λουκουμάδες της Μαρίκας
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με πιπεριές