Κάθε χρόνο εμφιαλώνω 3 λίτρα χυμό κολοκύθας, τον φτιάχνω χωρίς αποχυμωτή: το πλούσιο, φωτεινό χρώμα και η γεύση είναι ασύγκριτα με αυτά του εμπορίου.
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για χυμό κολοκύθας. Υγιεινό, νόστιμο και αρωματικό.
Ο χυμός αποθηκεύεται τέλεια και έχει μια βελούδινη λεπτή γεύση.

Ο χυμός κολοκύθας είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη συνολική υγεία και ευεξία.

Υλικά (3,3 λίτρα):

• ξεφλουδισμένη κολοκύθα – 1 κιλό
• ξεφλουδισμένα μήλα – 1 κιλό
• νερό – 1,5 λίτρο
• ζάχαρη – 300 γρ.
• χυμός ενός λεμονιού
• χυμός από δύο πορτοκάλια

Πως τον φτιάχνω

Θα χρειαστούμε κολοκύθα και μήλα σε ίσες αναλογίες. Αφαιρούμε τους σπόρους και τους ξεφλουδίζουμε. Κόψτε σε τυχαία κομμάτια.
Θα χρειαστούμε επίσης 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι. Στύβουμε το χυμό από αυτά και το ρίχνουμε σε ποτήρια.
Η κολοκύθα και το πορτοκάλι συνδιαζονται καλά. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού προσθέτει γλυκες νότες και φρεσκάδα στο
βελούδινο ρόφημα κολοκύθας. Λοιπόν, το λεμόνι εδώ παίζει ρόλο συντηρητικού και εξισορροπεί τη γλυκύτητα στο ποτό.

Τώρα ρίξτε την παρασκευασμένη κολοκύθα και τα μήλα σε μια κατσαρόλα. Έχω μια κατσαρόλα 6 λίτρων και πήρα 1 κιλό κολοκύθα και μήλα,
και αυτά ήταν ήδη ξεφλουδισμένα. Γεμίστε με νερό έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να βυθιστούν στο νερό.

Ρίχνω 1,5 λίτρα νερό. Σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Συνήθως μου παίρνει 20 λεπτά.
Αντί για μήλα, μπορείτε να προσθέσετε κατεψυγμένα βερίκοκα, καρότα. Όλα εξαρτώνται από το γούστο σας.

Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήστε τη φωτιά και χτυπήστε τα πάντα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, ρίξτε ζάχαρη στο χυμό. Για 3,3 λίτρα ποτού έβαλα 300 γρ. ζάχαρη.
Εάν θέλετε, δεν χρειάζεται να προσθέσετε ζάχαρη στο χυμό. Τώρα, για γεύση, προσθέστε το χυμό δύο πορτοκαλιών και, ως συντηρητικό, το χυμό ενός λεμονιού. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιτρικό οξύ.

Και σε αυτό το στάδιο, ρυθμίστε το πάχος του ποτού. Αν σας αρέσει ο πηχτός χυμός, μην προσθέσετε περισσότερο νερό και, αν προτιμάτε
πιο αραιό χυμό, αραιώστε τον με νερό μέχρι την επιθυμητή πυκνότητα.
Βράστε το ποτό, αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται και βράστε για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος, τον ρίχνω κατευθείαν ζεστό σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Εγώ χρησιμοποιώ μπουκάλια του ενάμιση λίτρου. Από αυτές τις ποσότητες βγαίνουν περίπου 3,3 λίτρα χυμού.
Κλείνω καλά τα μπουκάλια με τα καπάκια τους και τα αφήνω να κρυώσουν. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε δροσερό μέρος ή και σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν ανοίξετε ένα μπουκάλι, καλύτερα να το βάλετε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση! ❤️