Κουλουράκια με μέλι και αμύγδαλο

Υλικά

Μέλι – 150 g
βούτυρο – 100 g
αλεύρι – 360 g
ζάχαρη – 70 g
τζίντζερ σε σκόνη κουταλάκι του γλυκού στην μυτη
αυγά – 2 τεμ.
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αμυγδαλα – 50 g

για επάλλειψη
1-2 κσ κρέμα γάλακτος
αυγά – 1 ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μέλι στο βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι.
Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τζιντζερ τα προχτυπημένα αυγά και τη σόδα.
Θα πάρετε μια μαλακή ζύμη, την οποία αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Από την έτοιμη ζύμη ανοίγουμε μια κρούστα πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Κόβουμε όποια σχήματα θέλουμε και τατακτοποιούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο σε προηγουμένως βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψί.

Τα αλείφουμε με ένα μείγμα κρέμας γάλακτος και κρόκου. Κολλήστε 1 αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός και ψήστε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΚροθόπιτα με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κεικ με κρέμα…Εύκολο και αποτελεσματικό! 🙂 Δοκιμάστε το!