Ψάρι στο Φούρνο με ριζότο μανιτάρια
Υλικά:
1 κυπρίνος ή Φαγκρί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι και φετες λεμονιού
Για το ριζότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι ψιλοκομένο ανηθο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 λίτρο ζωμός κότας
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το Ριζότο
Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς γρήγορα περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τριμμένη παρμεζάνα και άνηθο και ανακατεύετε.
Βλατε το σε ένα πυρεξ και απλώστε το
Για το Ψάρι
Αλατίζουμε το καθαρισμένο ψάρι και απο τις 2 πλευρές και μέσα. Μετά γεμίζουμε το ψάρι μέσα με ριζότο και το ράβουμε.
Το βάζουμε πάνω απο το ριζοτο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος το χαράζουμε στο πλαι και βάζουμε φετες λεμονιού. Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο (κάνουμε μερικές τρύπες απο πάνω με οδοντογλυφίδα) και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά και 20 λεπτα μετά χωρίς αλουμινόχαρτο
Βγαζουμε και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία