Ψαρονέφρι λεμονατο με μανιτάρια με πιλαφακι
Υλικά
2 ψαρονέφρια κομμένα σε μερίδες
Φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
Λίγο σκόρδο
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
Πάπρικα γλυκιά
Λευκό κρασί
Χυμός ενός λεμονιού
1 κ.σ μουστάρδα
Εκτέλεση
Και ένα πακέτο λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Ροδιζω το κρέας που εχω πασπαλισει με την παπρικα και μετά προσθέτω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις κάτσει ο όγκος τους προσθέτω το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβραζω. Όταν ψιλογινει προσθέτω τη μουστάρδα αραιωμένη με ζεστό νερό και αφήνω να δέσει.
Για το πιλάφι τσιγαρίζω ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε βούτυρο με ελαιόλαδο. Προσθέτω ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα και το ρύζι να τσιγαριστει λίγο στο καυτό βούτυρο.
Μετά βράζω κανονικά με νερό και αν έχουμε ζωμό κοτόπουλο ( εγώ έβαλα δύο παγάκια ζωμό και το υπόλοιπο νερό ). Θέλει ρύζι κίτρινο για να γίνει σπυρωτό. Εγώ ήθελα να βάλω Τζασμιν ντε και καλά και έγινε πιο χυλωμένο αλλά εξίσου νόστιμο. Αν θέλουμε προσθέτουμε και καλαμπόκι.
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά του κυριακάτικου γεύματος! Τώρα απογευματινό καφεδάκι στη θάλασσα και έτοιμη για την καινούργια βδομάδα!
Καλό βράδυ 🥰
Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou