Κεμπάπ φτιαγμένα στο τηγάνι

Φτιαγμένα με σπιτική νοστιμιά και τη φροντίδα σας, αυτά τα Κεμπάπ φτιαγμένα στο τηγάνι είναι ιδανικά για να τα μοιραστείτε σε μια συνάντηση χαλαρά με τους φίλους σας και με μπόλικη μπύρα.

Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 10oz,
2 κρεμμύδια,
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες,
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς,
2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοτριμμένο, αρκετό αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, τα ανακατεύουμε καλά να
γίνουν σαν πάστα.

Σ ενα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι στο τηγάνι και φτιάξτε κεμπάπ σε σχήμα βελανιδιού ίδιου μεγέθους στο χέρι σας,
δείτε αυτά που έχω φτιάξει εγώ. Όταν ψηθούν, μικραίνουν, τα τηγανίζετε ρηχά σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν τα σερβίρετε, βάζετε δύο ντομάτες (κομμένες στη μέση ).

Η Συνταγή είναι της Azalea Alani

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Υλικά

κιμάς αρνιού 1,5 κιλό (μπορείτε να προσθέσετε και μοσχαρίσιο κρέας αν έχετε)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χρησιμοποίησα και φρέσκα κρεμμυδάκια,
Μαϊντανός λίγα κοτσάνια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ένα ποτήρι γιαούρτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού σουμάκ αν έχετε
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά στον πολυκόφτη και τα αλέθω όλα μαζί.


Μαϊντανός και φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένα με το χέρι.
Αναμιγνύετε το κιμα, βρέχετε συνέχεια τα χέρια σας σε κρύο νερό και ζυμώνετε γρήγορα το μίγμα με δυνατές κινήσεις ,ώστε να απλώσει το λίπος παντού και τα αναμιχτούν σωστά τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέσετε και λίγο τριμμένο πάγοκαι συνεχίσετε το ζύμωμα.

Κατ ‘αρχήν, πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για αυτό.
Ανάψτε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Η απόσταση από την εστία θερμότητας του κεμπάπ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-16 εκ., δηλαδή να είναι κοντά στην φωτιά. Παίρνετε ένα κομμάτι από το μίγμα και το «χτίζετε» με προσοχή επάνω στην βέργα χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Πάντα κατά την διάρκεια της διαδικασίας βουτάμε τα χέρια μας παγωμένο νερό.

Ψήνετε τα κεμπάπ ανάλογα με την φωτιά σας και τον τύπο της βέργας που έχετε χρησιμοποιήσει, καθώς και το πάχος τους για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε με πίτες , γιαούρτι, μαϊντανό και ψητές ντομάτες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρεμμύδια με κεφτέδες στο πήλινο.
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα χωρίς αλεύρι