Το ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απαλή υφή του κρέατος με τη βελούδινη γεύση της κρέμας και την πλούσια αρωματική γεύση των μανιταριών.

Υλικά

500 γρ ψαρονέφρι (κομμένο σε χοντρές φέτες)
300 γρ μανιτάρια
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το ψαρονέφρι στο ελαιόλαδο,4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνει κρούστα,το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και βάζουμε το μπέικον , το ροδίζουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά,το βγάζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ,τα σοτάρουμε χωρίς να ανακατεύουμε . Αφήνουμε κι αυτά στην άκρη και στο ίδιο σκεύος βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα , αφήνουμε να σιγοβρασει η σάλτσα με αλάτι και πιπέρι . Μετά από 2 λεπτά που θα έχει πυκνώσει η σάλτσα , ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια και βράζουμε για 5 -6λεπτά . Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλιζουμε το τραγανό μπέικον.Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Καλή συνέχεια σε όλους

Η Συνταγή είναι της κας Dina Xioti