Υλικά:
500-600 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μερίδες
250 γρ. μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο, λευκά), κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κρασοποτηρο λευκό κρασί
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
1 πορτοκάλι, χυμός
1 λεμόνι, χυμός
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Το ψαρονέφρι δεν θέλει πολύ μαγείρεμα το έβαλα λοιπόν σε αντικολλητικό τηγάνι, που πριν είχα αλατίσει, πιπερώσει, και έριξα λίγο θυμαράκι
με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστεί και να πάρει χρώμα…
Το αφαίρεσα και έριξα τα μανιτάρια το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα…
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο… Τα άφησα να σοταριστούν καλά να μαραθούν και πρόσθεσα το κρέας…
Το έσβησα με λευκό κρασί και το άφησα να εξατμίσει.. πρόσθεσα αλάτι πιπέρι μία φλυτζάνα ζεστό νερό και άφησα να βράσει για 10 λεπτά..
Κατόπιν έστειψα το πορτοκάλι και ένα λεμόνι πρόσθεσα μουστάρδα και το κορν φλάουρ τα διάλυσα καλά και το έριξα…
Ανακάτεψα άφησα να σιγοβράσει για τρία λεπτά και έκλεισα τη θερμοκρασία… Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ τρυφερό το κρέας
H Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki