Ψαρόπιτα με γαρίδες και μπεσαμέλ
Συστατικά:
– 3 φλιτζάνια σάλτσα μπεσαμέλ
– 3 κουταλιές λευκό κρασί
– 400gr άψητες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, αφαλατωμένες και ψιλοκομμένες
– 220gr θρυμματισμένη φέτα
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας άνηθο
– 2 κουταλιές αποξηρμενο μαϊντανό
– 1 πακέτο φύλλο κρουστας
– Λιωμένο βούτυρο για βούρτσισμα
– 1 Χούφτα ψιχουλα ψωμιού ή φρυγανιά
Σάλτσα μπεσαμέλ:
– 3 κουταλιές βούτυρο
– 3 κουταλιές κορνφλαουρ
– 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
– 3 κρόκους αυγών
– 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
Εκτέλεση
Οδηγίες για το πώς να σάλτσα Béchamel:
1. Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνετε 3 κουταλιές βούτυρο
2. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ και ανακατευουμε
3. Ρίχνουμε σε 3 φλιτζάνια κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και σβηστε την φωτιά
4. Χτυπήστε τους κρόκους αυγού και ρίξτε μέσα και χτυπήστε αργα 1 φλιτζάνι σάλτσα ζεστής κρέμας για να ζεστάνετε τα αυγά, ώστε να μην ψηθούν
5. Προσθέστε το μείγμα αυγών αργά σε σάλτσα κρέμας μαζί με 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Οδηγίες για την προετοιμασία της πίτας γαρίδας:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουρτσίστε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με ψίχουλα.
2. Προσθέστε τη σάλτσα μπεσαμέλ, το κρασί, τις γαρίδες, τον άνηθο, τη φέτα και το μαϊντανό σε μεσαίο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
3. Πάρτε 2 φύλλα και τοποθετήστε το στο ταψί και αφήστε να κρεμαστούν έξω από το ταψί. Κάντε το ξανά σε όλες τις πλευρές του ταψιού, φροντίστε να βουτυρώσετε καλά τα φύλλα. Τοποθετήστε 2 ακόμη φύλλα στο κέντρο του ταψιού. Και ελαφρά βουτυρωστε.
4. Απλώστε όλη την γέμιση μέσα στα φύλλα. Όλα τα φύλλα που κρέμονται έξω από το ταψί τα διπλώνεται πάνω από την γεμιση.
5. Τοποθετήστε 2 φύλλα από πάνω στο ταψί.
6. Πάρτε 5 έως 6 φύλλα για κάλυμμα και τοποθετήστε αυτά τα φύλλα αυτά απο πάνω με τσαλακωμένο τρόπο σαν ακορντεόν ψιλοβρέχουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα.
7. Χαράξτε την πίτα αλλά μην το κόψετε μέχρι κατω.
8. Ψήνουμε την πίτα στο κεντρικό ράφι για 40 λεπτά έως ότου το φυλλό είναι ωραίο τραγανό και χρυσό.
Καλή επιτυχία