Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λαδι
3 φλιτζάνια κολοκυθάκι τριμμένο ή κίτρινη κολοκύθα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (εγω χρησιμοποιώ μίγμα Παρμεζάνα – Γκουντα)
1/2 φλιτζάνι φυτικό λαδι
4 μεγάλα αυγά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 αλάτι αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε μπεικιν και αλάτι και ανακατώστε μέχρι να ενσωματωθουν πλήρως.
Ρίξτε το λαδι στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μειγμα αλευριού και αναμίξτε με ένα μίξερ χειρός.
Λαδώστε και αλευρώστε ενα ταψάκι ή πυρέξ 30 x 25
Αδειαστε το εμίγμα και ψήστε σε 180 C για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να χρησίσει.
Συνηθίζω να βάζω λίγο περισσότερο τυρί – η θεία μου βάζει τριμμένη φέτα

ΠΗΓΗ: Zoe Luke

Προηγούμενο άρθροCheesecake λευκής σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓλυκά Μπουγατσίνια ρολά