Υλικά:
Βραστόψαρα (εγώ χρησιμοποίησα μία σκορπίνα ένα μπακαλιαράκι και τρεις γαρίδες)
2 κρεμμύδια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 καρότα
200gr Κόκκινη κολοκύθα
λίγα κλωναράκια σέλινο
2 πατάτες μεγάλες
Χυμό από ένα ή δύο λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινή μας αρέσει)
Ένα φρέσκο κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα ψάρια μας από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια τους.
Τα τοποθετούμε μέσα στο σχαράκι μας και αυτό με τη σειρά του μέσα στη χύτρα.
Γεμίζουμε την χύτρα μας μέχρι σχεδόν να καλύψει τα ψάρια με νερό (δλδ μέχρι την μέση τους).
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι.
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει η χύτρα να σφυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά, και συνεχίζουμε για 7 με 8 λεπτά το βράσιμο.
Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι.
Την ανοίγουμε και βγάζουμε το σχαράκι με τα ψάρια μας.
Με ένα σουρωτήρι σουρώνουμε όλη τη σούπα για τυχόν λέπια και μικρά αγκάθια των ψαριών.
Πλένουμε τη χύτρα και ξανά τοποθετούμε τη σουρωμένη πλέον σκούπα στη χύτρα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά μας στη χύτρα
Την κλείνουμε και μετά το σφύριγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε άλλα 7 με 8 λεπτά να βράσει.
Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά.
Την ανοίγουμε, αφαιρούμε το πιατάκι με τα υλικά μέσα από τη σούπα.
Με ένα μπλέντερ πολτοποιούμε όλη την κολοκύθα, τα κρεμμύδια και το σέλινο, μερικές πατάτες (αν θέλουμε πολτοποιούμε και τμήματα του ψαριού), και το ξαναρίχνουμε στην υπόλοιπη σούπα.
Κρατάμε ορισμένα λαχανικά ώστε να το ρίξουμε στα πιάτα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βρασμό.
Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε να γίνει η σούπα μας βελουτέ.
Καλή Επιτυχία
Ευχαριστούμε για την Συνταγή και την Εκτέλεση τον Γιώργο Λαλούση