Αυτά τα ψημένα ντόνατς είναι μαλακά και αφράτα ντόνατς κέικ παναρισμένα με ζάχαρη. Μια διασκεδαστική και εύκολη λιχουδιά, ιδανική για κάθε πρωινό ή brunch!
Υλικά: 12 ντόνατς
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη – 1/3 φλιτζάνι
60 ml λάδι – 1/4 φλιτζάνι
120 ml φυτικό γάλα – 1/2 φλιτζάνι
110 γρ. αλεύρι ρυζιού – 3/4 φλιτζάνι
40 γρ. κορν φλάουρ – 1/3 φλιτζάνι
60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου – 1/2 φλιτζάνι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C και λαδώστε ένα ταψί για ντόνατς με λίγο λάδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το λάδι, το γάλα και τη βανίλια, χτυπώντας μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι ρυζιού, το κορν φλάουρ, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
Γεμίστε τις θήκες της φόρμας για ντόνατς με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ψήστε για 17 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγει καθαρή.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, μπορείτε προαιρετικά να τα αλείψετε με λιωμένο βούτυρο ή φυτικό λάδι και να τα περάσετε από ζάχαρη για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Καλή απόλαυση!