Ψητές ντομάτες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα
Συστατικά
4 ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
60 g τριμμένη παρμεζάνα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα για πίτσα
για να δοκιμάσετε φρέσκο βασιλικό
να δοκιμάσετε αλάτι
Παρασκευή
Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε κόκκινες ντομάτες που περιέχουν λίγο νερό.
Ψιλοκόψτε τη μοτσαρέλα με ένα μαχαίρι ή τρίφτη στο χοντρό. Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε το βασιλικό.
Πλύνετε τις ντομάτες, στεγνώστε τις και κόψτε τις σε φέτες 5/6 mm.
Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο και αλάτι από πάνω.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τριμμένη παρμεζάνα και μετά με μια γενναιόδωρη στρώση μοτσαρέλας.
Απλώστε τον ψιλοκομμένο βασιλικό πάνω στο τυρί.
Μαγειρέψτε τις ντομάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° για 8/10 λεπτά και μετά κλείστε το φούρνο και αφήστε τους να μαγειρευτούν για άλλα 3 λεπτά.
Οι ντομάτες ψημένες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα είναι έτοιμες να χρησιμεύσουν ως ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό.
ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/