Οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν ένα κλασικό ορεκτικό γεμάτο με νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά. Η γήινη γεύση και η βελούδινη υφή τους τις καθιστούν ιδανικές για πολλές διαφορετικές χρήσεις, από ορεκτικά και σαλάτες μέχρι κύρια πιάτα και σάλτσες.
Συστατικά:
8 κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί κουζίνας που έχουμε στρώσει λαδόκολλα βάζουμε 8 πιπεριές φλωρίνης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές για 35 με 40 λεπτά
Οταν είναι ακόμα καυτές της μεταφέρουμε σε ένα μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές με τα χέρια μας αφαιρούμε το κοτσάνι κόβουμε την πιπεριά και την ανοίγουμε
Αφαιρούμε τους σπόρους την διπλώνουμε πάλι και την αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τις επόμενες κατά τον ίδιο τρόπο
Τοποθετούμε τις πιπεριές με σημεία μικρή πιατέλα από πάνω δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ελαιόλαδο και ξύδι και είναι έτοιμες
H συνταγή είναι του Γιώργου Ζώλη
Καλή απόλαυση