Ψητές φράουλες

Το ψήσιμο εντείνει τη γεύση αυτού του ήδη νόστιμου φρούτου. Εκκρίνει από τους χυμούς της και δημιουργει ένα σιρόπι φράουλας που είναι πιο ωραίο πέρα ​απο οποιοδήποτε άλλο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς

Συστατικά

1 kgr φρέσκες φράουλες πλένονται και ξεφλουδίζονται
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 φέτες λεμονιού
1 πρέζα αλάτι kosher

Οδηγίες

Κόψτε τις ξεφλουδισμένες φράουλες στην μέση. Κόψτε τις μεγάλες φράουλες στα 4. Προσθέστε στο ταψί. Πασπαλίζετε καστανή ζάχαρη πάνω από τις φράουλες και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε κανέλα και φέτες λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι.
Οι ψητές φράουλες: Φρέσκες φράουλες, καστανή ζάχαρη, ξυλάκι κανέλας, φέτες λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Έτοιμες για ψήσιμο.

Ψήνουμε 1 ώρα έως ότου οι φράουλες πάρουν ένα πλούσιο ρουμπίνι χρώμα. Αφαιρέστε πριν φυγει το σιρόπι. Δεν χρειάζεται να ανακατεύετε ενώ ψήνετε.
Αφήστε να κρυώσει. Το σιρόπι θα πήξει όταν κρυώσει.

Αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας και τις φέτες λεμονιού πριν το σερβίρετε μαζί με παγωτό, εκτός εάν έχετε συνηθίσει να τρωτε τις φέτες λεμονιού.

ΠΗΓΗ: syrupandbiscuits.com

Προηγούμενο άρθροΦράουλα Cheesecake είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί και νόστιμο!
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα Ρολάκια κιμά…