Κουλουράκια με άγριο μάραθο (ή γλυκάνισο) ….

Από καιρό ήθελα να τα φτιάξω, νόστιμα και ευχάριστα.
Η απαλότητα ή η τραγανότητα εξαρτάται από το μέγεθος στο οποίο γίνονται…

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι λίγο
100 ml νερό
100 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο ή λαρδί
4 αυγά
20 γρ μαγιά μπύρας (ακόμη λιγότερα αλλά το διογκωτικό είναι μεγαλύτερο)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους άγριο μάραθο (ή γλυκάνισο)
Ασπράδι αυγού για βούρτσισμα

Μέθοδος

Βάζουμε το αλεύρι στο μίξερ βάσης (κρατήστε λίγο στην άκρη μήπως χρειαστεί.) Η απορρόφηση του αλευριού εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.
Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και μετά τα αυγά, το αλάτι, τους σπόρους και τέλος το λάδι και βούτυρο… δουλεύουμε το μείγμα ώστε να είναι συμπαγές, λείο και να μην κολλάει.

Φτιάχνουμε τα σχήματα που θέλουμε,

σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο.


Η διόγκωση εξαρτάται από την θερμοκρασία  και σε κάθε περίπτωση όχι λιγότερο από 4/5 ώρες..
Μόλις φουσκώσει, αλείφουμε με ασπράδι αυγού

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25/30 λεπτά…
Ελέγξτε ότι κάθε φούρνος είναι ξεχωριστός.

Καλή εκτέλεση.

Προηγούμενο άρθροΜια εύκολη συνταγή για χωριάτικο ψωμί χωρίς ζύμωμα
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο