Ψητή μαρμελάδα Βερίκοκο
Υλικά
βερίκοκα – 2 κιλά ώριμα και σκληρά
ζάχαρη – 1,5 kg
χυμός λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.
κουκούτσια βερίκοκου – προαιρετικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε κάθε μισό σε 3 μέρη.
Αν θέλετε, θρυμματίστε τα κουκούτσια και χρησιμοποιήστε τους ξηρούς καρπούς για τη μαρμελάδα.
Αδειάζουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς να ψηθούν
μέχρι να πάρουν μια ελαφριά κρούστα και να εξατμιστεί το ζουμί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Χαμηλώνουμε τους βαθμούς στους 150 περίπου.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, ανακατεύοντας τακτικά απαλά και απαλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ταυτόχρονα αφρίζουν.
Ψήνετε τη μαρμελάδα μέχρι να αποκτήσετε το τυπικό πάχος και να μην τρέξει μια σταγόνα που πέσει σε ένα πιατάκι.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού.
Μετά από 5 λεπτά, αφαιρέστε και μοιράστε αμέσως τη μαρμελάδα σε στεγνά βάζα. Κλείστε τα καλά με καπάκια.
Η ψημένη μαρμελάδα βερίκοκο είναι έτοιμη.