Η ψητή μελιτζάνα με σκόρδο και μυρωδικά είναι ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα της μελιτζάνας σε συνδυασμό με αλμυρό σκόρδο και αρωματικά βότανα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο:
Συστατικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για επικάλυψη)
Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το λαδώνουμε ελαφρά.
Ετοιμάζουμε τη μελιτζάνα:
Κόψτε τη μελιτζάνα σε στρογγυλά κομμάτια πάχους περίπου 1 εκ. Εάν θέλετε, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τη μελιτζάνα, αλλά δεν είναι
απαραίτητο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξερό θυμάρι, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας μελιτζάνας με το μείγμα ελαιολάδου. Βεβαιωθείτε ότι κάθε φέτα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένη.
Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε μια στρώση στο έτοιμο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα μισά του ψησίματος ή μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και να ροδίσει ελαφρά.
Εάν θέλετε πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας κατά τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.
Αυτό προσθέτει μια νόστιμη αλμυρή κρούστα στη μελιτζάνα.
Βγάζουμε τη μελιτζάνα από το φούρνο. Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό πριν το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: fitnessnip.com