Ψητή πατάτας με μπέικον και τυρί

Συστατικά:

Διαφήμιση

Μέτριες πατάτες – 4 τεμ.
Μπέικον – 6 λωρίδες
Τυρί Κιτρινο – 100 γρ.
Σκόρδο – 2 σκελιδες
Σάλτσα τυριού / μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας.
Άνηθος για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Κάντε τρυπήματα με ένα πιρούνι στις πατάτες.
2. Τυλίγουμε κάθε πατάτα σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 180•C για 1-2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος.
3. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά.
4. Τυρί και σκόρδο Τρίψτε σε ένα λεπτό τρίφτη, προσθέστε μέσα το τηγανητό μπέικον, σάλτσα τυριου ή μαγιονέζα. Ανακατεύουμε.
5. Βγάζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση όχι τελείως. (Αν οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί ακόμα, απλώς τις
ξαναβάζουμε στο φούρνο).
6. Πολτοποιήστε ένα πηρουρνι το εσωτερικό της πατάτας μέχρι να γινει πουρες.
7. Επιστρέφουμε στο ταψί. Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
8. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Telegram

Διαφήμιση

Διαφήμιση