Διαφήμιση

Συστατικά
900 gr μπούτια κοτόπουλου
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 λεμόνι, μισό κομμένο σε λεπτές φέτες και το άλλο μισό σε 4 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λειωμένο
3 κουταλιές της σούπας πάπρικα
4 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού, 
Αλάτι και πιπέρι 

Κατευθύνσεις
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς .
Σε ένα μπολ, συνδυάστε ζωμό κοτόπουλου, σκόρδο, χυμό λεμονιού, λιωμένο βούτυρο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε όλα σε μια μεγάλη, σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το κοτόπουλο μαζί και αφήνουμε να μαρινάρετε για 15 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα λαδωμένο, μεγάλο ταψί και ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα μαρινάδας πάνω του. Τοποθετήστε θυμάρι και λεμόνι στην κορυφή, στη συνέχεια ψήστε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Σερβίρετε ζεστό με ρυζι και λαχανικά και σφήνες λεμονιού για κάθε άτομο.

Credit to

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση