Ψητό κοτόπουλο στο το φούρνο (με γιαούρτι και σουσάμι)

Έχετε δοκιμάσει αυτήν τη μέθοδο; Προσωπικά, είναι πολύ πιο εύκολο για μένα αυτό, παρά όταν τηγανίζω μία μπριζόλα. Επιπλέον, απορροφάται πολύ λιγότερο λάδι. Με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες και λίγη σαλάτα, ένα ιδανικό μεσημεριανό γεύμα. 👌

Υλικά:

500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου,
4 μεγάλα αυγά, λαχανικά,
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
πιπέρι,
αλεύρι,
ένα ποτήρι γιαουρτι (πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ολόκληρο),
περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι,
περίπου 200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά,
σουσάμι για πασπαλισμα
λάδι
2 κύβοι βούτυρο για κάθε κομμάτι
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά για γεύση.

Προετοιμασία:

Κόψτε το στήθος σε φέτες και μετά τρίψτε με μπαχαρικά και λίγο πιπέρι. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά και μετά ξεκινήστε την προετοιμασία. Καλύψτε τις φέτες κοτόπουλου με γιαούρτι και στις δύο πλευρές, ρίξτε τις σε αλεύρι μετά από αυτό, στη συνέχεια στα αυγά, στην τριμμένη φρυγανιά και πάλι στα αυγά. Μετά από αυτό, σηκώστε τα για να στραγγίξουν λίγο και τα τακτοποιήσετε σε ένα ταψί. Γεμίζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε δύο κύβους βουτύρου σε κάθε φέτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνου σας .

Συνοδεύστε με ένα βελούδινο πουρέ πατάτας (Συνταγή εδώ)

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι (Γκιοζλεμες)
Επόμενο άρθροΓρήγορες διπλωμένες πίτσες από το τηγάνι 🍕