Διαφήμιση

Νόστιμο ψητό μοσχάρι με λαχανικά σε κόκκινο κρασί είναι η ιδανική επιλογή για
δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους σας !!
Προετοιμασία σε λίγα λεπτά, αλλά χρειάστηκαν 2-3 ώρες για να μαγειρευτει.
Πάντα το αποτέλεσμα είναι απολύτως νόστιμο !! Η οικογένεια και οι φίλοι θα εκπλαγούν !!

Η Συνταγή είναι της Mari Glasgow

Ψητό Μοσχάρι σε Κόκκινο Κρασί με Λαχανικά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: για 6 μερίδες

1300 γραμμάρια μοσχάρι νουα 
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
2-3 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια 2-3 cm
2 μίσχοι σέλινου, ψιλοκομμένα σε μεγάλο κομμάτι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2-3 φύλλα δάφνης
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας μείγμα θυμαριού και ρίγανης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
****************************

1) – Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC
Αλατωπιπερώστε το μοσχάρι με τρίψιμο με τα χέρια.

Διαφήμιση

2) – Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα (βεβαιωθείτε ότι είναι
αρκετά μεγάλη η κατσαρόλα για να χωράει το κρέας και όλα τα λαχανικά) και στη
συνέχεια προσθέστε κρέας και να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Προσθέστε όλα τα
ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετε λίγο. Τακτοποιήστε τα γύρω από το κρέας μέσα στην
κατσαρόλα.

3) -Προσθέστε ολόκληρα τις σκελίδες σκόρδου, φύλλα δάφνης, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κόκκινο κρασί. Αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.

4) – Προσθέστε το ζωμό κρέατος και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε στον
προθερμασμένο φούρνο για 1,5 έως 2 ώρες, γυρίζοντας το κρέας στα μισά.

5) – Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το κρέας είναι έτοιμο, δοκιμάστε να το τρυπήσετε με ένα
πιρούνι. Εάν το πιρούνι διεισδύει εύκολα στο κρέας, τότε θα χρειαστεί λίγο περισσότερο.
Κατά γενικό κανόνα, αυτό διαρκεί από 25 έως 30 λεπτά ανά 500 g.

Διαφήμιση

6) – Αφαιρέστε το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με
σχισμή και μεταφέρεται το σε μια πιατέλα, καλύψτε χαλαρά με φύλλο αλουμινίου για να διατηρηθεί ζεστό.

7) – Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι όλους τους χυμούς από το ψητό κρέας και τα λαχανικά για να φτιάξετε μια σάλτσα. Διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ σε κρύο νερό και προσθέστε το στους χυμούς. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το μείγμα κορν φλαουρ και πήξτε τη σάλτσα αλλά να είναι ρευστή.

8) – Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με λαχανικά. Θα μπορούσε να σερβιριστεί με πουρέ
πατάτας / ρύζι ή όπως θέλετε !! Φυσικά θα πρέπει να σερβίρεται με σαλάτα ή διαφορετικά
ορεκτικά και λίγο κόκκινο ή λευκό κρασί 🍷 😍


Καλή όρεξη!!!
Ευχαριστώ

Ακολουθήστε  τη Μάρι Γλασκόβη στο instagram

Υπόδειξη:
Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε mia gastra, πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας και τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στhn γάστρα. Τελειώστε το φαγητό στο φούρνο.

Καλή Επιτυχία😊

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση