1Ψωμάκια γεμιστά με τυρί
Υλικά
500 γρ αλεύρι
150 ml χλιαρό γάλα
150 ml χλιαρό νερό
100 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
7 γρ μαγιά και αλάτι
1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια η 350 γρ.φέτα
1 αυγό
Σπόρους παπαρούνας ή Σουσάμι
Εκτέλεση
Σ’ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη και λίγο απο το νερό μας.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν και αφήνουμε 10 λέπτα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα το υπόλοιπο νερό και το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και το ειδικό εργαλείο του μίξερ για ζύμες.
Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε τη ζύμη μας σ ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ζυμώνουμε πάλι την ζύμη μας και φτιάχνουμε ένα μπαστούνι το οποίο το κόβουμε σε 10 ίσα μέρη.
Τα κάνουμε μπαλάκια και με τα δάχτυλα μας πατάμε ένα ένα και το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο.
Χτυπάμε τ αυγό και αλείφουμε γύρω γύρω το φύλλο μας.
Βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα η Φιλαδέλφεια σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο μας και πατάμε γύρω γύρω καλά ώστε να κολλήσει και να κλείσει.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φυλλαράκια μας.
Με το υπόλοιπο αυγό αφού ρίξουμε 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο αλείφουμε όλα τα ψωμάκια μας.
Πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 ° C για 10 με 15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Subscribe to recipe’s youtube channel here