Ψωμάκια με ξηρούς καρπούς
Υλικά
Ζύμη:
500 ml γάλα
800 γρ αλεύρι (+/-)
2 μεγάλα αυγά
10 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας άμυλο
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
25 γραμμάρια βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αυγό για άλειμμα
100 γρ καρύδια
100 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατευουμε αλεύρι + μαγιά, μπέικιν πάουντερ, άμυλο.
Ανακατευουμε γάλα + χτυπημένα αυγά, αλάτι, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ριχνουμε στο μειγμα με το αλεύρι ζυμώνουμε τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα σε ζεστο μερος για 1-1.5 ώρες για να φουσκώσει, ζυμώστε ελαφρά και αφήστε το
να ξαναφουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες των 60 γρ., σχηματίζουμε ψωμάκια.
Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς + τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χτυπάμε το αυγό.
Βουτήξτε τη μια πλευρά από το ψωμακιι σε αυγό και ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε τα ψωμάκια για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Έξοδος 30 τμχ.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Тетяна Мельничук