Τα πιάτα λουκάνικων και πιπεριών βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Το Spetsofai είναι η ελληνική έκδοση, από το Πήλιο και το Βόλο της Κεντρικής Ελλάδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιπεριές φλωρίνης που αγοράσατε σε άλμη για αυτό το πιάτο.

Συστατικά
½ κιλό νωπά λουκάνικα βοδινού ή χοιρινού κρέατος
1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο, κατά το ήμισυ και κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου
350 γρ ντοματίνια
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές καμπάνες, χωρίς τα καπάκια και τα σπόρια 
3 ψημένες πιπεριές φλωρινης 
¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κσ. Ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. αποξηραμένη ελληνική ρίγανη ή 2-3 κλαδιά φρέσκιας ρίγανης
Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

Οδηγίες
Ξεχωρίστε τα λουκάνικα, κόψτετα εάν ενώνονται. Κόψτε τα  στρογγυλά ή οβάλ στο 1,5 εκ. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολιτικό τιγάνη και σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν. Βγάλτε το λουκάνικο από τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσετε, περίπου 12 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες 2,5 cm. Κόψτε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες 2,5 cm και κόψτε τες κατά το ήμισυ κατά μήκος ώστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις πράσινες.  Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές, και ανακατέψτε
Προσθέστε το λουκάνικο πίσω στο τηγάνι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί. Ρίχνουμε το ξύδι, ρίγανη και τα ντοματίνια. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί για 12-15 λεπτά, για να συνδυάσετε τις γεύσεις. Βγάλτε  και ξεχωρίστε σε πιάτα.

Σερβίρετε, με μια μικρή φέτα στο πλάι, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με ρόκα, πιπέρια και ξύδι βαλσάμικο
Επόμενο άρθροΚαλαμάρι γεμιστό με ρύζι και κουκουνάρι