Ψωμάκια με τυρί

Διαφήμιση

Είναι εξαιρετικά κατάλληλα για δουλειά την θάλασσα και το σχολείο. Γίνονται πολύ νόστιμα – τραγανά εξωτερικά και απαλά εσωτερικά.

Υλικά

τυρί – 80 γραμμάρια
αυγά – 1 τεμάχιο
αλεύρι 1 1/3 κουπας
γιαούρτι – 2/3 κουπας
αλάτι – 1/2 κουτ.
μαγειρική σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
σπόροι – για πασπάλισμα
ελαιόλαδο – 3 κουταλιές της σούπας.
βούτυρο – 30 γραμμάρια

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το αλάτι. Σβήνουμε τη σόδα μέσα στο γιαούρτι και όταν αφρίσει το μείγμα την προσθέτουμε στο αυγό ρίχνοντας ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι πολλές φορές, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θα πρέπει να πάρετε μια κολλώδη ζύμη.
Θρυμματίζουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε τα καρβέλια.
Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και τοποθετούμε λίγο σε κάθε καρβέλι.
Πασπαλίζουμε με σπόρους κατά βούληση και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε τα νόστιμα ψωμιά μέχρι να είναι έτοιμα – περίπου 20 λεπτά.

Τα ψωμάκια με τυρί έχουν μεγάλη επιτυχία.

Διαφήμιση