Η Βάση της τάρτας

250 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα πιπερι καγιέν
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ψιλοκομμένα βότανα (δεντρολίβανο & θυμάρι) – προαιρετικά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
150 γραμμάρια βούτυρο 
1 φλιτζάνι (100 γραμ.) Τριμμένο τηρί Cheddar
1 κρόκο αυγού
¼ φλιτζάνι κρύο νερό

Γέμιση Τάρτας

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
2 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1κσ  μουστάρδα
1/2 αλάτι
¼ κουταλάκις αλεσμένο λευκό ή μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο Cheddar

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C .

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι χρησιμοποιώντας έναν κόπτη ζαχαροπλαστικής ή σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

Αδειάστε το αλεύρι και προσθέστε αυτό στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων με το αλάτι και το καγιέν και χτυπήστε το μείγμα για 3 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το νερό και επεξεργαστείτε για λίγο ακόμη μέχρι να αναμειχθεί. Προσθέστε το κρύο νερό ενώ λειτουργεί ο επεξεργαστής και μέχρι να γίνει η ζύμη. Βάλτε το μείγμα σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Απλώστε την ζύμη σε μία βάση τάρτας 25 εκ σε πάχος περίπου 3mm και (αυτό θα είναι λίγο περισσότερο από το ήμισυ της ζύμης). Αφήστε μερική από τη ζύμη να κρεμαστει πάνω από τις πλευρές και στη συνέχεια να το κόψετε. Θα συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πιέστε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι.

Πως θα ψησετε την τάρτα:

Απλώστε μέσα στην τάρτα ένα κομμάτι χαρτιού ψήσιμο να καλύπτει όλη την τάρτα εσωτερικα και στις γωνίες. Γεμίστε μέσα την ταρτα με φασόλια η ρύζι και στη συνέχεια ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο το ταψάκι και βγάλτε τα φασολια από μέσα και το χαρτί επίσης. Επιστρέψτε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 5 – 8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πάιρνει ένα χρυσό καφέ.

Ενώ η ζύμη ψήνεται, κάντε το γέμισμα της τάρτας.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να είναι μαλακά αλλά όχι καφέ. Μην τα καραμελοποιείτε. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το στην άκρη

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα μπαχαρικά.

Όταν η ζύμη βγαίνει από το φούρνο, πασπαλίζετε ¾ του τυριού στη βάση και μετά απλώστε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω από αυτό. Τέλος πάνω από το μίγμα των αυγών πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σφίξει.

Προηγούμενο άρθροΨητά μήλα καλυμμένα με σιρόπι και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΜπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)