Ψωμάκια σε 30 λεπτά

Συστατικά:

1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζεστό νερό
⅓ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
3½ φλιτζάνια αλεύρι (είτε αλεύρι ψωμιού είτε για όλες τις χρήσεις)
100 γρ βούτυρο λιωμένο (για το βούρτσισμα)

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Στο μπολ του μιξερ σας, συνδυάστε το ζεστό νερό, το λάδι,μαγιά και ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
3. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το αλάτι και το αυγό στο μείγμα ζύμης χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης. Προσθέστε τα υπόλοιπα 1½ φλιτζάνια αλεύρι ½ φλιτζάνι σε επόμενο χρόνο.
4. Διαμορφώστε τη ζύμη σε 12 μπάλες και τοποθετήστε σε ένα ταψάκι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι από πάνω να έχει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε με βούτυρο! Αυτό είναι που δίνει στο πάνω μέρος από τα ψωμάκια μια ακαταμάχητη χρυσή λάμψη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό 🙂

ΠΗΓΗ: susanrecipe.com

 

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικο λουκάνικο με πατάτες
Επόμενο άρθροΕλαφρύ και Δροσερό Cheesecake