Διαφήμιση

Συστατικά

 

Για τα ψωμάκια
4 ½ φλιτζάνια / 540g κέικ / αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού / 10 γρ μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη/ 25g
1 ½ κουταλάκι του γλυκού λεπτό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μικτά βότανα ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
¼ φλιτζάνι / 60ml χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι / 250ml ζεστό γάλα / 38 ° – 43 ° C ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2
1 κουταλιά της σούπας / 15 ml λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Τριμμένο τυρί για να γεμίσετε περίπου ¼ φλιτζάνι
Για να κάνετε το σκορδάτο βούτυρο
¼ φλιτζάνι / 50 γραμμάρια βουτύρου λειωμένο
1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες
Για να κάνετε τα ψωμάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τα βότανα και το αλάτι.
Ζεσταίνετε το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, λάδι και αυγά.
Ρίξτε το μίγμα ζεστού γάλακτος στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε το συνολικά με ένα πηρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια στρογγυλή ζύμη και γυρίστε βάλτε την πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια που θα ζυμώσετε για περίπου 8 έως 10 λεπτά.

 

Διαφήμιση

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε να φουσκώσει για 45 λεπτά σε μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ζύμη θα διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χτυπήστε τη ζύμη και χωρίστε την σε 15 κομμάτια. Σχηματίστε κάθε κομμάτι σε μία μπάλα του γκολφ και τοποθετήστε το σε ένα λιπαρό και στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί.


Καλύψτε το και αφήστε να φουσκώσουν για περίπου 20 έως 30 λεπτά. Αφού φουσκώσουν, βουρτσίστε χρησιμοποιώντας το μισό σκορδάτο βούτυρο και από πάνω ρίξτε τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και βουρτσίστε με το υπόλοιπο βούτυρο σκόρδου.
Για να κάνετε το σκορδάτο βούτυρο
Λιώστε το βούτυρο με το τεμαχισμένο σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα τηγάνι στο μαγειρικό σκεύος.
Σημειώσεις συνταγής
Εάν δεν έχετε αυτά τα συστατικά, χρησιμοποιήστε μόνο μια κουταλιά της σούπας κάθε ένα από αποξηραμένα ή φρέσκα δεντρολίβανο και θυμάρι. Βεβαιωθείτε ότι ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αν το χρησιμοποιείτε φρέσκο.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το γάλα και το νερό είναι ζεστά. Εάν είναι πολύ ζεστό θα χαλάσει τη μαγιά και η ζύμη δεν θα φουσκώσει και πολύ, δεν θα ενεργοποιήσει τη μαγιά. Εάν χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο, πρέπει να διαβάσετε μεταξύ (38 ° – 43 ° C)

ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση