ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 360 γρ. προζύμι
- 500 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 300 γρ. αλευρι σκληρό
- 150 γρ. αλεύρι κριθαρένιο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 30 γρ. μέλι
- 20 γρ. αλάτι
- 650 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα άλευρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι και το αλάτι και το ζεσταίνουμε ώστε να διαλυθούν το αλάτι και το μέλι, προσοχή η θερμοκρασία του νερού να μη ξεπεράσει τους 40°C
- Στη λεκάνη με τα άλευρα προσθέτουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό με το μέλι και το αλάτι και ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μη κολάει στα τοιχώματα της λεκάνης και να κολάει ελαφρώς στα χέρια.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά το ξαναζυμώνουμε για άλλα 8 λεπτά.
- Πλάθουμε ένα καρβέλι και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30cm στρωμένο με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει (χρειάζεται από 4 έως 6 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου).
- Το ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180°C με 200°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή: