Ψωμί μόνο με σκληρό αλεύρι και μέλι 😋
Συστατικά:
450 γρ σκληρό αλέυρι
360 γρ νερό
12 γρ αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, βάζετε τη μαγιά, το μέλι και λίγο νερό σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Σε μια πλάκα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά που έχει υποστεί ζύμωση και το νερό..
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι βάζοντας το αλάτι με το χέρι.. Ανακατεύουμε καλά για 20 λεπτά περίπου
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Αφού πάρουμε τη ζύμη, την απλώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας και ξεκινάμε να κάνουμε το πρώτο δίπλωμα (αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται 2 φορές με ξεκουραση 20min κάθε φορά).
Μόλις φουσκώσει καλά, πλάθεται σαν κουλουρα, τοποθετείται στο ταψί, κάνουμε μερικές τομές και αφήνεται να φουσκώσει ξανά…
Ψήνουμε στο φούρνο στους 230° για 20 λεπτά 🥖😋