Τσουρέκια

Υλικά

αλεύρι – 1 κιλό
μαγιά – 7 g 1 φακελάκι ξηρή
ζάχαρη – 1 κουπα
αλάτι – μια πρέζα
αυγά – 3 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα – 500 ml
βανίλια – 1 τεμ.
λάδι – 1/3 κουταλάκι του γλυκού.
μαρμελάδα φράουλα – 1 βάζο σπιτικό

Εκτέλεση

Από τα υλικά που αναφέρονται / χωρίς τη μαρμελάδα / ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη για ρολά.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε ξανά.
Χωρίζεται σε 4 μέρη, τα οποία πλάθονται σε μπάλες.
Το καθένα ανοίγετε σε στρογγυλή φύλλο, κομμένο σε τρίγωνα.

Σε κάθε τρίγωνο ρίχνουμε τη σπιτική μαρμελάδα φράουλα και τυλίγουμε σε ένα τσουρέκι.
Αραδιάζουμε τα έτοιμα πασχαλινά τσουρέκια σε ταψί σε χαρτί ψησίματος.
Τα πασχαλινά κέικ με μαρμελάδα φράουλα τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15-20 λεπτά.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση